Politieauto uit de bocht bij achtervolging

zaterdag 25 januari 2014

Nieuwvliet / Cadzand - Tijdens de achtervolging van een mogelijk gestolen auto vloog een politieauto uit de bocht en reed tegen een hekwerk.

Gestolen kentekenplaten

Vrijdagmiddag rond 16.30 uur zag de politie in Groede een autorijden voorzien van Belgische kentekenplaten. Bij navraag bleken deze platen inBelgi als gestolen te zijn aangegeven. Verder rees het vermoeden dat ook deauto gestolen was. De agenten zette daarom de achtervolging in. De bestuurdervan de auto, een Audi S6, was echter niet voornemens om te stoppen en gaf gasbij.

Achtervolging

Tijdens de achtervolging ging het in een scherpe bocht bijRestaurant de Vijf Weeghen aan de Lampsinsdijk in Nieuwvliet mis. Terwijl deAudi ter nauwer nood de bocht nam, verloor de agent de macht over het stuur.Zodoende reed hij tegen het hekwerk van de parkeerplaats van het restaurant.Terwijl de politiemeldkamer de restauranteigenaar hiervan in kennis stelde,vervolgde de politieauto de achtervolging. Tevergeefs, want de Audi raakte uithet zicht en werd even later in Cadzand leeg aangetroffen. De auto werd inbeslaggenomen. Gezien de schade aan de politieauto werd deze ook getakeld.

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Sluis | 112 alarmeringen Sluis | Goedkoop Tanken in Sluis | Supermarkten in Sluis | Weerbericht Sluis