Gezamenlijke controle bij hotel

donderdag 13 juli 2017

Aardenburg - Woensdag heeft er een integrale controle plaatsgevonden bij een hotel aan de Herendreef. Hierbij hebben diverse overheidsdiensten gezamenlijk een controle uitgevoerd op het gebied van brandveiligheid, voedselveiligheid en arbeidsomstandigheden.

Voor de gemeente Sluis en de Inspectie SZW betrof het een hercontrole, omdat bij een vorige controle van het hotel al misstanden zijn aangetroffen. Ook bij de controle van gisteren zijn meerdere overtredingen geconstateerd. De Inspectie SZW onderzoekt meerdere zaken op het gebied van de Arbeidstijdenwet en de Wet Minimumloon. De politie trof een illegale vreemdeling in het hotel aan, deze is gevorderd Nederland te verlaten. Het gaat om een 18-jarige jongeman uit Egypte. 

De gemeente Sluis heeft meerdere bouwkundige tekortkomingen geconstateerd en een overtreding van de omgevingsvergunning vastgesteld. De NVWA heeft op het gebied van voedselveiligheid, hygiëne en temperatuur tekortkomingen geconstateerd en zal hiervoor een rapport van bevindingen en een schriftelijke waarschuwing opmaken.

We werken voor het handhavend optreden steeds meer als één overheid. Zo ook bij het hotel in Aardenburg. Aan de vergunningen van het hotel zijn voorschriften verbonden en hierop is gecontroleerd. Tevens zijn ook de aan de inrichting gestelde eisen voor de veiligheid meegenomen. Door dit soort controles tegelijkertijd uit te voeren, werkt de overheid efficiënter en effectiever.

Bron: Inspectie SZW

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Sluis | 112 alarmeringen Sluis | Goedkoop Tanken in Sluis | Supermarkten in Sluis | Weerbericht Sluis