Goederen in beslag genomen tijdens controle in loods

woensdag 17 juni 2015

Oostburg - De politie heeft dinsdagmorgen een controle gehouden in een loods aan de Expeditieweg, die als opslagplaats wordt gebruikt voor een growshop in Sluis.

Aanleiding van de controle is de wijziging van de Opiumwet per 1 maart 2015,waardoor handelingen ter voorbereiding of vergemakkelijking van illegalehennepteelt strafbaar zijn. Aan deze growshop was voorheen eenexploitatievergunning verleend. Door de wetswijziging is deze van rechtswegevervallen.

Agenten betraden om 10.50 uur het pand aan de Expeditieweg. In het pandwerden goederen aangetroffen, die gebruikt kunnen worden voor de illegalehennepteelt. Omdat ook het voorhanden hebben van deze artikelen strafbaar is,heeft de politie deze goederen in beslag genomen en met een vrachtautoafgevoerd. Het gaat hierbij om onder andere assimilatielampen, armaturen,luchtbevochtigers, CO2-boosters, koolstoffilters, transformatoren,tijdschakelaars, groeimiddelen, koppelstukken, luchtafzuiging en flexibeleslangen.

De eigenaar van het bedrijf werd rond 11.10 uur aan de Expeditiewegaangehouden en naar het politiecellencomplex Torentijd gebracht. Hij kreegdinsdag aan het eind van de middag te horen dat hij langer vast blijft zitten.De man is dinsdag en woensdag gehoord. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

De actie sluit aan bij de bredere aanpak van de Taskforce Brabant-Zeeland omals overheid de ondermijnende criminaliteit een halt toe te roepen. Iedereinterventie raakt en verstoort dit soort criminele samenwerkingsverbanden.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Sluis | 112 alarmeringen Sluis | Goedkoop Tanken in Sluis | Supermarkten in Sluis | Weerbericht Sluis