Drugsboot in zwaar weer

vrijdag 15 januari 2016

Cadzand - Op vrijdagochtend hebben de politie en douane een boot aangetroffen met een grote hoeveel verdovende middelen aan boord. Deze boot was donderdag in de problemen geraakt tijdens een storm en de opvarenden werden gered.

Agenten troffen de boot vrijdagochtend aan op het strand van Cadzand. De douane ging aan boord en heeft op basis van douanewetgeving de boot gecontroleerd. Op de boot werd de hoeveelheid verdovende middelen aangetroffen.

De opvarenden waren diezelfde nacht in de problemen geraakt door de flinke zeegang en werden uiteindelijk gered door KNRM. Zie hiervoor hun twitterbericht en foto┬┤s. Rond 23.15 uur werden de opvarenden van boord gehaald en naar Oostende gebracht en vervoerd naar een ziekenhuis in Belgie.

De mannen in het ziekenhuis mochten diezelfde avond nog naar huis. De politie kon op vrijdag een 24 jarige man als verdachte in deze zaak aanhouden. De politie en de douane doen onderzoek in deze zaak.

De boot kon door de hoge golven niet op sleeptouw worden genomen en dreef richting de kust. Op vrijdagochtend werd de boot op Cadzand door de politie en douane aangetroffen.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Sluis | 112 alarmeringen Sluis | Goedkoop Tanken in Sluis | Supermarkten in Sluis | Weerbericht Sluis